Az Utazási Podcast

Megérteni Kubát I. rész

Episode Summary

Megérteni Kubát nem egyszerű feladat. Főleg úgy, hogy sok dolgot még a kubaiak sem értenek igazán. Például, hogy hogy tudnak havi 30 (!) dollárból megélni, úgy, hogy a boltokban európai árak vannak. Mi a kubai fialatok életcélja? Mennyire lazák az erkölcsök? Miről szól a santería, az afrokubai woodoo vallás? Van-e szabad internet? Hogy vélekednek a helyiek Castro-ról? És még tucatnyi ilyen és hasonló kérdést boncolgatunk Somody Betty-vel, egy félig kubai, félig magyar lánnyal, a Golden Milk Wellness Podcast alkotójával. A beszélgetés közben leginkább problémás dolgokról beszélgettünk, de ez ne tévesszen meg senkit, Betty is és én is nagyon szeretjük Kubát! Az interjút 2019 novemberében vettük fel.

Episode Notes

Megérteni Kubát nem egyszerű feladat. Főleg úgy, hogy sok dolgot még a kubaiak sem értenek igazán. Például, hogy hogy tudnak havi 30 (!) dollárból megélni, úgy, hogy a boltokban európai árak vannak. Mi a kubai fialatok életcélja? Mennyire lazák az erkölcsök? Miről szól a santería, az afrokubai woodoo vallás? Van-e szabad internet? Hogy vélekednek a helyiek Castro-ról? És még tucatnyi ilyen és hasonló kérdést boncolgatunk Somody Betty-vel, egy félig kubai, félig magyar lánnyal, a Golden Milk Wellness Podcast alkotójával.

A beszélgetés közben leginkább problémás dolgokról beszélgettünk, de ez ne tévesszen meg senkit, Betty is és én is nagyon szeretjük Kubát!

Az interjút 2019 novemberében vettük fel.

--------------------------------------

Az extra tartalomért ne felejts el csatlakozni zárt facebook csoportunkhoz, ahol Kubához kapcsolódó további érdekességeket osztok meg veletek.

Betty saját podcastjének 6. részét, a kubai különkiadást itt tudjátok meghallgatni, vagy keressetek bármely podcast platformon a Golden Milk Wellness Podcast névre.

Golden Milk Facebook: http://bit.ly/2slyg19
Golden Milk Instagram: http://bit.ly/2QHd2nL
Golden Milk Spotify: https://spoti.fi/35DCdMh
Golden Milk YouTube: http://bit.ly/2FFPNEk

Az én 11 évvel ezelőtti kubai élményeimről pedig az Időutazás a szocialista Kubában című cikksorozatomban olvashattok.

--------------------------------------

Az Utazási Podcast-et követheted Instagramon és Facebookon.

A felszerelésért köszönet a Hack&Lángos csapatának. • A műsort készítette és vezette: Mátai András • Zene: Barrio Latino Hungría - Bailando Todo Pasa // barriolatino.hu

--------------------------------------